Logo

Bröllopsfesten

Bröllopsmenyer

Bröllopsmenyer

Maten är en stor del av ett bröllop och du funderar kanske på vad som skulle passa som bröllopsmeny? Här presenterar vi några förslag på vad några bröllopspar från våra real life reportage har valt att bjuda gästerna på sitt bröllop (brudskål och tårta är exkluderade). Hoppas någon bröllopsmeny faller er i smaken!

Saymom & Jakob

FÖRRÄTT

Västerbottenpaj med löjrom. Crème fraiche, rödlök och liten örtsallad.

VARMRÄTT

Olorosoglacerad fläskfilé med smörblancherade primörer. Mandelpotatispuré med tryffel och parmesanost. Kalvfondsreduktion.

DESSERT

Mjölkchokladpannacotta med salsa av mango, jordgubbar, valnötter och cointreau.

Johanna och Gustav

FÖRRÄTT
Timjandoftande skogssvampssoppa med rostad bacon serverad med västerbottencrostini.

VARMRÄTT
Örtinbakad helstekt ryggbiff serverad med rostade rotfrukter, potatis och mörk marshalasky.

DESSERT
Ingen dessert. (Bröllopstårta.)

Madeleine & Gustav

FÖRRÄTT
Gräddvispad soppa på jordärtskocka från Östergötland serverad med sikrom samt mousselin på kräftor och röding.

VARMRÄTT
Gös från trakten brässerad i vitvinssmörsås smaksatt med färsk ramslök och citron serverad med späda grönsaksprimörer samt potatis stompad med smör.

DESSERT
Ingen dessert. (Bröllopstårta.)

Elin & Martin

FÖRRÄTT
Trattkantarellsoppa

VARMRÄTT
Inkokt lax med färsk potatis.

DESSERT
Ingen dessert.

Marie & Petter

FÖRRÄTT
Löjrom på Brioche med crème fraiche och rödlök.

VARMRÄTT
Gorgonzolaspäckad oxfilé med potatiskaka och höstprimörer.

DESSERT
Chevréganasch med äpplen och mandelknäck.

Anna- Karin & Axel

FÖRRÄTT
Laxpaté på ruccolabädd med jalapénoräkor samt lime- och ingefärsdressing.
Dryck: Errazuriz - Chardonnay, Sauvignon Blanc - Chile 2009

VARMRÄTT
Rostbiff från höglandskalv glaserad med peppar och sommardill serverad med rödvinsreduktion, tryffelbearnaise samt en röd sommarratatouille.
Dryck: Beronia - Tempranillo Viticultura Ecológica - Spanien 2007

DESSERT
Italiensk jordgubbspanacotta serverad med färska jordgubbar och valhronachokladcréme.
Dryck: Rotari - Chardonnay, Pinot Noir - Spanien 2006

Jens & Henrik

FÖRRÄTT
Ädelostpaj med lime och chilimarinerade kräftstjärtar och gräslökscrème.
Dryck: 2008 Casal di Serva, eller Verdicchio, Italien

VARMRÄTT
Grillad oxfilé med grönpepparsås och tomatconcasse med västerbottenostkaka.
Dryck: 2006 Pasenal toso och Cabernet sauvignon, Argentina

DESSERT
Regnbågsparfait med färska bär och hallonsås.
Dryck: 2001 Chateau de Madere eller Cerons, Frankrike

Cecilia & Jeremiah

FÖRRÄTT
Rökt laxcarpaccio med Västerbottencrème.
Dryck: Nederburg, Savignon Blanc

VARMRÄTT
Hjortytterfilé med gräddstuvade svartrötter, timjansmadeirasås, potatisgratäng och kantareller.
Dryck: Novas, Syrah-Mourvèdre

DESSERT
Franska ostar och blandade frukter.
Dryck: Churchill´s, Port eller Marquis de Chasse, Sauternes

Matilda & Daniel

FÖRRÄTT
Krämig kantarellsoppa med nybakad rosmarinfoccacia.

VARMRÄTT
Ädelostfylld lammrostbiff med rostade rotfrukter och bönor med portvinssky.
Dryck: Robertson Cabernet Sauvignon, Robertson Sauvignon Blanc, Staropramen

DESSERT
Bröllopsparets hemmagjorda chokladtryfflar med smakerna apelsin, hallon samt havssalt.
Dryck: Red Muscadel

Jenny & Petter

FÖRRÄTT
Kallrökt laxrulle med pepparrot, serveras med späda örtblad och tomatvinegrette.
Dryck: Riesling Réserve, Gustave Lorentz, Alsace, Frankrike 2008

VARMRÄTT
Hjortinnanlår med sky av rosmarin och russin, serveras med potatiskaka och höstens svampar.
Dryck: Zinfandel, Beringer Founders Estate, Kalifornien, USA 2006

DESSERT
Chokladmarquise med myltade hjortron caramellglass.
Dryck: Fine Old Vintage, Allesverloren, Swartland, Sydafrika 2006

Ulrika & Patrik

FÖRRÄTT
Klassisk Toast skagen med rom, toppad med dill och citron.
Dryck: Claudio Bianco, Italien

VARMRÄTT
Entrecote med rödvinssky, hemgjord bearnaisesås och gräddig potatisgratäng.
Dryck: Umbala, Sydafrika

DESSERT
Rabarbersoppa med syltad ingefära och mascarpone.
Dryck: Dessertvin

Helena & Håkan

FÖRRÄTT
Kallrökt lax med hovmästarsås, grönt, ägg och rosenbröd.
Dryck: Vitt vin och öl

VARMRÄTT
Buffé med fransk potatissallad, grönsallad, rostbiff, rökt fläsfilé, kallrökt skinka, tzatziki, bearnaisås, bröd.
Dryck: Rött vin och öl

DESSERT
Glass med blåbär, hallon, grädde, maräng och kaffe (parets favorit sedan barnsben). Hembakade rullrån.

Chritian & Jonas

FÖRRÄTT
Vit, tysk sparris serverad med gul paprikasås och örtcrème.
Dryck: Nottage Hill Riesling

VARMRÄTT
Fylld kycklingrulle med spenat, lufttorkad skinka och färskost, serverad med vårprimörer, potatisbakelse och rödvinssky.
Dryck: Faustino VII

DESSERT
Citronpannacotta med björnbär.
Dryck: Nederburg Noble Late Harvest

Karolina & Kugan

FÖRRÄTT
Ceviche på pilgrimsmusslor, sesamhalstrad tonfick och friterad räka, kungskrabba, tryffelemulsion, sallad på avokado, lime och koriander samt gelé på ingefärate.

VARMRÄTT
Pistagestekt lamm och mörkokt lammlägg med rostad vitlök, timjan och citron, samt varm sallad på sparris, lök och karljohansvamp, och syrlig morot och parmesancrème.

DESSERT
Syltad ingefärsbrulé med litchisorbet och tryffel på mörk choklad med mangoguld.

Katarina & Petter

FÖRRÄTT
Sex tapas: Grillad böcklingkorv, Lax- och färskostterrine, Löjrom med potatischips, Kräfttoast, Kallrökt lax, Stekt strömming.
Dryck: Gobelsburger Domene Gruner

VARMRÄTT
Chokladmarinerad rådjurssadel med panchetta med sparristerrine samt tryffelsmaksatt potatiskaka och karljohansvampvelouté.
Dryck: Tralcetto Montepulciano D'Abruzzo Doc

DESSERT
Färskostsorbet med inkokt äpple, chokladfondant och jordgubbsnougatine.
Dryck: PeterLehmann Botrytis, Semillion

Lena & Gunnar

FÖRRÄTT
Chèvre på hembakad frukt- och nötkavring toppad med chokladtapenade.
Dryck: Kenderman Classic Riesling

VARMRÄTT
Biffsauté Criollo med rönnbärsgelé, rostad palsternacka och brytbönor.
Dryck: Primitivo IGT

DESSERT
Vit chokladmousse med sesam- och vallmoflarn.
Dryck: Chocolate Ale

Helena & Mattias

FÖRRÄTT
Fylld parmaskinka med färskost, vitlök och franska örter på bädd av krispig ruccolasallad. Severas med melon och rostade pinjenötter.

VARMRÄTT
Pocherad hälleflundrafilé med champagnesås, limekokt färsk sparris och hel kräfta. Serveras med färsk potatis.

DESSERT
Vaniljpannacotta med färska jordgubbar, serveras med hembakade knäckskal doppade i vit choklad.

Bella & Kalle

FÖRRÄTT
Kräftskagen med Kalixrom och Västerbottenmuffin.
Dryck: Sayanca Chardonnay

VARMRÄTT
Kalvmedaljonger med Shiitakesvampsås och spröda vårprimörer.
Dryck: Sayanca Malbec

DESSERT
Vaniljpannacotta i rabarbersoppa med kardemummaskorpa.
Dryck: Pommeau de Normandie