En skånsk bröllopsdröm på landet
Vilka är ni?
Mitt namn är Amanda och är 33 år gammal. Jag arbetar som lågstadielärare i Malmö. Max är 39 år och jobbar som nationell försäljningschef på ett tobaksföretag. Både jag och Max delar flera gemensamma intressen. Vi älskar att träna, lyssna på musik, umgås med vänner över härliga middagar och unna oss lite godis på söndagar. Tillsammans har vi en dotter, Stella, som snart fyller 2,5 år. Hon är såklart en stor del av vårt liv och vi spenderar mycket tid med henne. Vi bor i Kulladal i ett hus som vi köpte för tre år sedan. Innan vi flyttade in renoverade vi hela huset från grunden, vilket tog ungefär ett halvår.
Hur träffades ni?
Jag och Max träffades för första gången för 12 år sedan när jag jobbade på Espresso House. Han och hans kompisar var stammisar där och en dag bjöd de med mig ut på en spontan festkväll. Vi hade en fantastisk kväll och vår första kyss blev vid tolvslaget på nyår 2011/2012. En månad senare blev vi ett par.
Hur gick frieriet till?
Det dröjde hela sju år innan Max friade, men jag hade redan pekat ut vilken ring jag ville ha, så det blev ingen överraskning där! Han friade under en stor examensfest vi hade 2019 på innergården där vi då bodde. Max höll ett tal och avslutade med att sjunga en låt, följt av frieriet. Det blev en otrolig fest och ett minne för livet!
Planeringen
Det blir inte alltid som man tänkt sig, ibland blir det ännu bättre
Vår plan var att gifta oss året efter, 2020, men på grund av pandemin fick vi ställa in bara två månader innan bröllopet. Vi sköt upp det till året därpå, men då var restriktionerna fortfarande kvar och dessutom drabbades Max av hälsoproblem, så vi fick ställa in igen. Sommaren 2022 hade vi äntligen en ny plan, men då gick vår bröllopslokal i konkurs. I stället valde vi att fokusera på att bilda familj och satt giftermålet på paus. Våren 2023 besökte vi Tärneholm och blev förälskade i gården. Spontant bestämde vi oss för att boka bröllopet till juli 2024. Vi hade alltid drömt om en lantlig lokal, med separata utrymmen för middag och fest. Med 81 gäster blev bröllopet i somras precis som vi ville ha det.
Vad var era prioriteringar?
Våra viktigaste prioriteringar när vi planerade var att hitta en lokal som kunde rymma alla vi ville bjuda, och som låg i Skåne för att så många som möjligt skulle kunna komma. Vi önskade också en vacker lantlig miljö, och det fick vi verkligen.
Bröllopsdagen
Bröllopsdagen var fantastisk! Det kändes perfekt att Stora Slågarps kyrka låg på gångavstånd från festlokalen.
Vi började med mingel på innergården, följt av en utsökt middag som Luftkastellet(systerkrog och catering till Tärneholm) hade tillagat. Efter middagen höll vi vår första dans i den andra lokalen och kvällen fortsatte med DJ och dans. Gästerna lämnade inte dansgolvet förrän vid tvåtiden, precis som vi hoppades!
Minnesvärda ögonblick
Ett av de finaste minnena var alla vackra tal under middagen. Max systrar, som var toastmadames, gjorde ett fantastiskt jobb och hela dagen flöt på utan problem. Vi var lite oroliga för vädret då prognosen lovade regn, men det kom bara en liten skur på kvällen. När vi minglade utomhus och solen tittade fram över våra vänner och familj kändes det helt magiskt.
Klädsel
Brudkläder och stil
Jag köpte min brudklänning från By Malina i Stockholm för fyra år sedan. När jag provade den i våras kunde jag dock inte knäppa den – kroppen hade förändrats efter att vi fått barn. Men efter att ha sytt ut den blev den precis lika fin! Max och hans marschalkar bar beige kostymer, medan mina tärnor hade långklänningar i olika nyanser av blått. Gästerna hade klädkoden "sommarchic", och mina brudbuketter gick i blått, persika och vitt.
Tips
01. Lyssna på er själva - Det är ert bröllop och ni ska fira det på ert sätt, inte enligt andras förväntningar.
02. Planera i god tid - Allt tar ofta längre tid än man tror.
03. Fokusera inte på små detaljer - I slutändan är helheten viktigare än småsaker som till exempel vasstorlekar.
04. Satsa på ljud och ljus. En bra fest beror mycket på atmosfären, och att vi satsade lite extra här gjorde att dansgolvet aldrig blev tomt.
05. Ta hjälp - Vi valde att ha en frisör och sminkös, vilket verkligen var värt pengarna. På själva dagen är det guld värt att ha någon som hjälper till med allt.
06. Lägg pengar på fotograf - Att ha en fotograf var också helt klart värt pengarna och Christoffer Wannholm gjorde ett otroligt bra jobb. Att vi kan återuppleva dagen genom bilder är så roligt.
07. Njut av dagen! Den kommer att vara magisk oavsett, så släpp stressen och bara låt dig svepas med.
Leverantörer
Vi fick hjälp med bord, stolar, porslin och mat från Luftkastellet, och vi köpte alkoholen själva i Tyskland. En viktig del för oss var att kunna ta med egen dryck för att hålla nere kostnaderna.
Vår fotograf var Christoffer Wannholm. Han gjorde ett fantastiskt jobb och vi är så glada över att ha alla bilder som minnen från dagen.
Menyn från Luftkastellet var helt perfekt! En annan viktig detalj var våra trycksaker, som designades av Sofie Forsberg (Sofie Forsberg Design). Hon hjälpte oss att skapa inbjudningskort och menyer i ett lantligt tema, precis som vi ville ha.