Logo

Jasmine & Marcus

Från ett första möte i en garderobskö till bröllop på sagoligt slott

Vilka är ni?

Marcus, 33 år gammal och Jasmine, 31 år gammal. Boendes i Nacka. 

bröllopspar som går framför ett slott

FOTON: JOHANNA ELLEN

Hur träffades ni? 

Första gången vi träffades var i garderobskön på väg ut från en halloweenfest i Stockholm 2017. Jasmine var utklädd till clown och Marcus var utklädd till läkare. Det var Jasmines dåvarande kollega (och numera en gemensam nära vän) som startade en konversation med Marcus, som resulterade i att vi träffades och började prata. 

Hur länge har ni varit tillsammans?

Sedan våren 2018.

Frieriet

Hur och var gick frieriet till?  

På toppen av Munduks bergskedja på den fantastiska ön Bali i Indonesien drog Marcus fram ringen och gick ner på knä. Utsikten var slående och hela resan var magisk.

Är bröllop något ni drömt om innan frieriet?

Ja, det har alltid känts självklart för Marcus och något han sett fram emot. För Jasmine har det varit något hon alltid drömt om och planerat länge. 

Vad valde ni för ringar?

Vi har tre stycken ringar, alla specialdesignade av Malin Ivarsson Jewlery. Jasmines förlovningsring är en nätt ring av rödguld, försedd med en större central princesslipad diamant tillsammans med mindre diamanter i krabbinfattning. Jasmines vigselring är en nätt alliansring försedd med rundslipade diamanter. Marcus vigselring är en halvrundad blankpolerad ring i rödguld. 

Planeringen

Vad hade ni för vision för bröllopet?

Vår vision var herrgård eller slott i lagom storlek. Vi önskade flera saker när vi letade ställen: fin miljö, övernattningsmöjligheter till gästerna, möjlighet till tre-dagars med utomhusmiddag med närmsta vänner och familj dagen innan samt gemensam frukost dagen efter.

bröllop i ett kapell

bröllop i rosenbergs slott

När ni började planeringen, vad var det första ni beslutade er om? 

Det första vi bokade var lokal. Men det första vi beslutade om vet vi inte riktigt, kanske var det brudföljet och toastmaster som redan fanns i tankarna. 

Hade ni någon prioritetslista, dvs vad var viktigast för er? 

Vi hade egentligen ingen prioriteringslista, men några saker som var väldigt viktiga var just:
- övernattningsmöjlighet
- möjlighet för en b-plan till exempelvis vigsel ute/inne beroende på väder
- fotografen, då vi tycker att bilderna är bland det viktigaste för att bibehålla minnena från dagen
- att platsen för bröllopet var rätt

Hur länge planerade ni ert bröllop? 

Vi förlovade oss i augusti 2023, så vi fick nästan exakt 10 månader för planering. 

Vad hade ni för tankar kring bröllopsbudget?

Vi hade ställt in oss på att vårt bröllop skulle bli kostsamt. Vi kände att vi inte ville snåla då man (förhoppningsvis) bara gör detta en gång, och vi ville skapa ett minne för livet. Även om budgeten spräcktes är det inget vi ångrar eller skulle vilja ta bort idag. 

Bröllopsdagen

Var ägde vigseln och festen rum?

Vigseln var i slottskapellet på Rosersbergs slott och festen inne på slottet.

Bästa minnet med dagen/ helgen? 

Vi tycker båda ingången under vigseln är det bästa minnet. Det var som en överväldigande känslostorm när vi klev in genom dörrarna till vår ingångslåt Vivaldis Fours Seasons: Spring och möttes av alla våra gäster som välkomnade oss med kärlek.

Hade ni någon aktivitet för gästerna?

Ja, vi hade dels en frågesport som brudens far hade satt ihop som handlade om våra liv från födsel till giftermålet och innehöll lika många frågor som roliga historier som gästerna verkade uppskatta. Vi hade även en lek för gästerna precis i början av minglet där fotografen filmade alla gäster som fick göra en gest eller hälsning då fotografen passerade. Detta var en otroligt bra isbrytare efter vigseln när det annars brukar vara lite stelt bland gästerna.

Hur kan ni bäst beskriva ert bröllop? 

Magiskt. Det var som en dröm, fast på riktigt. Allt gick som planerat och vi båda kunde njuta ordentligt under hela dagen och kvällen. 

Hur såg bröllopsmenyn ut? 

Förrätten var en toast med laxtartar, forellrom, dill och citron. Vegetariska alternativet var en rödbetstartar på toast. Till detta serverades en 2021 Fernand Engel Riesling Réserve från Alsace, Frankrike. Det alkoholfria alternativet var en Leitz Riesling. 

Varmrätten var en hjortfilé med karameliseerad rödvinssås, sparris, vikentomat och potatisfondant. Vegetariska alternativet var en eldad getost, dragonvelouté, smörstekt morot, belugalinser och friterad svarvad potatis. Till detta serverades en 2022 Xavier Vignes Organic Grenach Syrah från Côtes Du Rhône, Frankrike. Det alkoholfri alternativet var en egen favorit, Beskows VY Cherry & Pear. 

bröllopsmiddag

Efterrätten var en Pavlova med rabarber, jordgubbar och kardemummakaramell. Till detta serverades en Moscato d’Asti Ceretto från Piemonte, Italien. Det alkoholfria alternativet var en Bratten söta från Västra Götaland.

Hade ni en bröllopstårta?

Ja! Vi valde att ha bröllopstårtan under minglet, efter vigseln men innan middagen, som serverades tillsammans med brudskålen. Det var helt perfekt. Tårtan skapades av Ida and the Cakes och var gjord på citronbottnar, en syrlig citroncurd samt en tropisk mousse med kokos och vit choklad. 

Berätta lite mer om dagen

Dagen var helt perfekt! Vädret var fantastiskt och över förväntan. Det var varken för varmt eller för kallt, solen sken och det var sånt där perfekt sommarväder. Jag (Jasmine) var orolig över nervositeten under dagen som började kännas redan under frukosten, det var svårt att få i mig någon mat. Men så fort jag satte mig ner i rummet jag skulle bli fixad i, med mina brudtärnor, systrar och mamma vid min sida, försvann all nervositet och illamående och jag blev bara så lugn. Och det höll i sig under hela dagen. Jag tror jag aldrig varit så lugn i hela mitt liv. Under middagen fick vi höra fantastiska tal från vår familj och vänner, vilka var oerhört fina. Vår präst, Emma Tribell från Märsta Pastorat, var fantastisk. Redan vid första samtalet med henne kände vi att hon var en härlig person som är glad och har nära till skratt, vilket vi värdesätter otroligt mycket och som var så viktigt för oss under vigseln. 

Klädsel

Vad hade ni på er? 

Jasmine hade på sig en klänning från Mila Nova som var köpt på Stockholm Brud & Fest. Klänningens rygg ändrades av en sömmerska, från korsett till dragkedja med fejkknappar samt en stor rosett i ryggen. Bröllopsskorna var från Be Mine, inköpt från Asos och örhängena var inköpta på Pilgrim. Marcus hade på sig en smoking från Corneliani som hyrdes på Hans Alde i Stockholm. Manschettknapparna var från Skultuna. 

bröllopsklänning

brudklänning

Vad hade tärnor och marskalkar på sig? 

Tärnorna hade på sig en multi tie maxi dress från Goddiva. Marskalkarna hade på sig svart kostym från Tiger of Sweden.

Hade gästerna någon dress code? 

Vi ville inte ha en för enformig klädkod till vårt bröllop utan vi ville hålla oss till elegant och välklätt samtidigt som det gärna fick vara somrigt. Därför valde vi att beskriva i detalj hur man skulle tänka. Klädkoden var en blandning av mörk kostym och en somrig twist.

Tips

Bästa tips inför ett bröllop? 

01. Var ute i god tid om ni vill boka ett specifikt ställe, ett speciellt datum eller anlita en speciell leverantör. 

02. Kommunicera med varandra om hur er vision ser ut, och om de ser olika ut, var beredd på att kompromissa så att ni båda får ert drömbröllop. Prata om vad som är viktigt för er och vad ni vill prioritera. 

03. Fastna inte i hur andras bröllop ser ut, hämta inspiration men gör det som ni själva vill och som ni tycker passar just er stil. Var heller inte rädd att planera ert bröllop utifrån vad ni själva tycker, inte utifrån vad andra tycker. Det här är er dag!

Bästa tips i planeringsstadiet? 

01. Det går inte att planera för mycket. Ju tydligare man gör allt för de personer som är involverade, desto lättare är det för folk att göra rätt.

02. Se till att allt är delegerat i minsta detalj och tänk aldrig ”det är säkert någon som löser det på plats”. Vet alla vilka uppgifter de har så är det inget som kommer krocka och alla förstår er vision. 

03. Ha ett dokument som ni jobbar i under hela planeringsfasen där ni lägger in allt ni tänker på som ska beslutas om, köpas in och andra saker som är bra att ha nerskrivet. Vi gjorde även ett tidsschema till vår familj för att de skulle hålla koll på tidsplaneringen. Även de personer som hade fått små uppdrag under dagen fick ett schema anpassat för dem där det var beskrivet vad som förväntades av dem. Självklart hade vi frågat om deras hjälp innan vi delegerade ut det, så att de kände sig okej med uppgifterna. Våga fråga era gäster och familj, vi upplevde ett gott stöd när vi bad om hjälp och ingen verkade tycka det var jobbigt.

04. Samma sak gäller för er toastmaster/toastmadame. Se till att personen förstår er vision för middagen, vad ni tycker om och inte tycker om, hur livfullt eller stillsamt ni vill ha det. Det underlättar för personen som fått detta hedersuppdrag. 

Bästa tipset under dagen? 

01. Släpp allt kontrollbehov! Se till att ni har delegerat ut uppgifter till personer ni litar på och som ni vet har samma standard och preferenser som ni själva har. Vi lyckades släppa på kontrollen under hela dagen och litade fullständigt på de personer som vi tog hjälp utav för att exempelvis fixa den sista dekorationen i matsalen, placering av gästbok, fotobås och konfetti, när musik ska starta, osv, sånt som vi själva inte hade tid med under dagen. 

02. Kom ihåg att stanna upp och njut. Under middagen, minglet, vigseln - stoppa tiden och titta ut på era gäster och försök ta in allt.

03. För oss var det viktigt att ha samma minnen från vårt bröllop. Därför valde vi att vara vid varandras sida så mycket som möjligt, när vi minglade runt bland gästerna eller dansade på dansgolvet. På så sätt delar vi hela dagen tillsammans i ett minne. 

Do's and don'ts ni kan dela med er av?

01. Gråt inte över dåligt väder. Ni vill inte tjura och vara besvikna på er bröllopsdag, så planera alltid för en b-plan och tänk på att det kommer bli helt fantastiskt oavsett väder. Er inställning är den viktigaste delen för ett lyckat bröllop.

02. Planera, planera, planera. Men kom ihåg att stanna upp i planeringen och njut av den tiden lika mycket. Njut och skapa minnen av när ni viker namnlappar, eller knyter små påsar till konfetti. Se det inte som något jobbigt. 

Bästa tipset efter bröllopet som gifta? 

Försök stanna kvar i bröllopsbubblan så mycket ni kan. Passa på att exempelvis ta semester efter bröllopet så att ni inte behöver gå tillbaka till jobbet direkt. Njut av varandra och varandras kärlek, prata om minnena ni har från bröllopet och försök lagra det. Åker ni inte på en bröllopsresa direkt, se till att ta en mini honeymoon på ett hotell eller liknande även nästkommande natt för att förlänga känslan och bröllopshelgen. 

Leverantörer

Vi skötte koordinationen helt själva samt gjorde allt tryckmaterial på egen hand. 

Festvåning: Rosersbergs slott

Fotograf: Som fotograf hade vi bästa Fotograf Johanna Ellen, hon gjorde ett underbart jobb och var med oss hela dagen från förmiddag till in på natten.

Florist: Add a Flower där fantastiska Madeleine gjorde brudbuketten (efter mycket velande fram och tillbaka), tärnornas buketter, bröstbuketten, blomsterarrangemang på honnörsbordet samt i stora flyttbara pokaler, som verkligen fyllde sitt syfte. 

HMUA: Nicole Rescorl som är en helt fantastisk person och som fick mig (Jasmine) att känna mig som världens vackraste. 

Musik: Under vigsel, mingel och som liveband var Karin Gunnars och Kajsa Larsson med oss, och vår DJ under småtimmarna var Felicia Grundel. Karin och Kajsa lyckades framförallt framföra våra valda låtar under vigseln så otroligt vackert och precis som vi önskade - det var gåshud i hela kapellet.

Tårta: Skapades av underbara Ida and the cakes som lyckades skapa en helt fantastisk kreation helt enligt vår vision.


Planera ditt drömbröllop.

Få tillgång till checklistor, budgetverktyg, önskelista och mycket mer. Ladda ner Bröllopsguidens planeringsapp redan idag!


KLICKA HÄR


Företagsregister

Behöver du hjälp med att hitta leverantörer till bröllopet? Kika in vårt företagsregister.


KLICKA HÄR