Logo

Sanne & Isak

Bröllop med countrytema

Vilka är ni? 

Vi heter Sanne och Isak Pantzare. Isak är hockeyspelare och jag är egenföretagare som fotograf, digital designer & influencer i kanalen @warginna

Hur träffades ni? 

Vi träffades genom gemensamma vänner redan som tonåringar, 2012 blev vi tillsammans och har hängt ihop i vått och torrt sedan dess! 

Frieriet

Hur och var gick frieriet till? 

Isak friade till mig när vi var uppe till fjälls, bortom täckning och tältade och fiskade. En dag gick vi upp på en topp och beundrade utsikten över jokkarna och då gick han ner på knä och sa “här har vi aldrig förlovat oss”. Haha, det var rörande fint och så “vi!”.

Är bröllop något ni drömt om innan frieriet?

Ja, absolut. Men vi har inte haft bråttom. Vi har velat ha ordentligt med tid för planering och råd att bjuda alla vi vill ha där. 

Vad valde ni för ringar?

Vigselringar beställde vi av Rebecca Bonaparte, en fantastisk guldsmed. Min guldring har små stjärnor ingraverade i sig och en champagnediamant. Isaks är plain gold! Vi valde rätt enkla ringar som ska funka i vardagen, men jag fick in det lilla extra i detaljer i min.

bröllopsceremoni

Planeringen

Vad hade ni för vision för bröllopet?

Vi hade en vision om att det skulle bli så VI som möjligt och valde att ha tema “country möter 70-tal” som gästerna själva fick tolka som de ville. De fick antingen välja att inspireras av det ena, det andra eller bådadera. Det fick inte vara för “fint i kanten”, fasen vi är båda hillbillys så vi ville ha det lite avslappnat! Vi ville också göra så mycket som möjligt själva, eftersom att vi själva fiskar och plockar från naturens skafferi etc, och inreda med återbruk. Jag älskar second hand, retro och återbruk så jag började tidigt att spana efter pynt och dekorationer på mina loppisrundor.

När ni började planeringen, vad var det första ni beslutade er om? 

Vi har planerat lite löst i några år men tog tag i det ordentligt förra vintern när vi  också satte ett datum. Då kändes det på riktigt. Min bröllopsklänning köpte jag dock redan 3 år innan bröllopet! Jag hittade den i en vintageshop på Etsy.

Hade ni någon prioritetslista, dvs vad var viktigast för er? 

Fotograf var viktigast enligt mig, någon som kan fånga dagen så att vi kan uppleva den igen och igen och igen. Därefter lokal och mat.

bröllopspar på landet

cowboy boots till bröllopet

cowboy look till bröllopet

Hur länge planerade ni er bröllop? 

Drygt ett halvår.

Vad hade ni för tankar kring bröllopsbudget?

Vi räknade i runda slängar med att landa mellan 100-200 000.

Bröllopsdagen

Var ägde vigseln rum?

På berget Aavasaksanvaara på finska sidan av Övertorneå. En vacker plats omgiven av en otrolig utsikt över skog, berg, Torneälven, Sverige och Finland.

Var hade ni festen? 

Folkets hus i den lilla byn Kuivakangas. 

Norrländsk miljö för bröllop

Bröllopsgäster i Norrland

Bästa minnet med dagen/ helgen? 

Efter vigseln, när vi bara satte oss i bilen Isak och jag, på väg till skogen för att fotograferas och fick slappna av efter all bröllopsstress. Men också dansgolvet med alla vänner sent in på småtimmarna! Och morgontimmarna när jag och några tjejkompisar satt i badtunnan och midnattssolen lyste starkt mellan granarna.

Bröllopspar i Norrland

Hade ni någon aktivitet för gästerna?

Vi hade ordnat med lekar, allt från mingelbingo, lassokastning, hästskokastning och sedan hade min kompis Martina, som jobbar som hästtränare i Portugal, tagit med sig en äkta oxpiska som blev the life of the party!Vi värmde också utebastu under kvällen och så fick man bada badtunna om man ville. Succé!

Hur kan ni bäst beskriva ert bröllop? 

Som om vilda västern i Tornedalen mötte en tidsmaskin tillbaka till 70-talet, med lokal mat från skog och mark, påfågelstolar och retropynt, färgglatt hemodlat blomster, bastu och “saavi” (badtunna) mitt i natten i midnattssolens sken. Som en perfekt fest där alla kunde släppa loss och vara sig själva!

Hur såg bröllopsmenyn ut? 

Mat från de norrbottniska skogarna, sjöarna och fjällen. Vi ordnade med alla förrätter själva (vi hade blockbuffé) och gjorde exempelvis rödingssashimi, gravad tjäder, kallmarinerad tjäder, snittar med rökr renstek och chiliinlagd zucchini som vi odlat själva.Varmrätten tog vi catering på, även den lokalproducerad från Huuvagården som levererade älgrostbiff med potatisgratäng, confiterad morot serverat med ruccola, balsamico och svartvinbärsgelé.

Till efterrätt hade vi en somrig tårt- och bakverksbuffé. Jag hade även gjort egen saft. Både syrénsaft och rallarrossaft, plockat i trädgården och i naturen runt omkring oss.

Hade ni en bröllopstårta?

Ja, vi hade en efterrättsbuffé med en massa goda tårtor och bakverk som våra nära och kära bakat, men Isaks mamma överraskade oss med att ha bakat en egen bröllopstårta till oss med!

Berätta lite mer om dagen

Vi började dagen hemma hos oss där vi hade huset fullt av kompisar som sov hos oss hela helgen, de var långväga gäster från södra Sverige. Vi lyssnade på musik (She’s the one med Bruce Springsteen gick på repeat). Linn som gjorde mitt smink kom och sminkade mig medan jag fick dricka bubbel. Det var så mysigt att ha alla kompisar i huset som gjorde sig i ordning samtidigt.Vigseln skedde utomhus på berget Aavasaksanvaara. Min kompis Miranda inledde den med att sjunga “Light my love” av Greta Van Fleet och jag och Isak kom gåendes från skogen. Det var en fin och känslosam vigsel. Vigselförrättaren läste bland annat upp “Morgon” av Karin Boye.

Efter vigseln åkte jag och Isak ut till ett stenbrott med fotograf Rebecca för att fota coola porträttbilder, vi åkte även förbi vår stuga mitt ute i skogen för att fota oss där. Det var symboliskt för oss då vi från början hade tänkt ha gårdsbröllop vid vår stuga men fick tänka om logistiskt.Sedan var det dags att åka till lokalen och gästerna som väntade på oss. Solen sken, country strömmade ur högtalaren på högsta volym och alla kastade ris och tjoade. Sen väntade brudskål och ett program som våra underbara toastmasters Fanny och Jocke ordnat med, samt middag, fest, bastu och bad! En helt underbar dag och natt och en fest som pågick till morgondagen!

Bröllopsmottagning i Norrland

Bröllopsfest

Klädsel

Vad hade ni på er? 

Min klänning är deadstock vintage, d.v.s vintage men som aldrig har burits eller köpts av någon innan mig. Vi körde på återbruk och småskaligt så mycket som möjligt och Isak bar en kostym han redan hade i sin garderob. Sen bar vi småskaligt producerade hattar från SoonNoon och Studio Bondett, äkta cowboyboots från Ariat och mina bröllopsörhängen med turkoser är skapade av silversmeden Matildha Cedborger på Electric Ladyland Silver.

Hade gästerna någon dress code?

Country möter 70-tal, vilket var helt underbart! Det var denim, cowboyhattar, fransskjortor, retroklänningar och 70-talsskjortor, boots och härliga färger, det var helt underbart att se!

Något mer ni vi dela med er? 

Man kommer så långt med återbruk! Allt pynt och dekorationer var återbruk, fyndat på loppis och second hand. 

Brud i cowboy hatt

Brudgum i hatt

Tips

Bästa tips inför ett bröllop?

Utgå från er själva och ställ er frågan: hur vill VI ha det? Skit i alla oskrivna regler eller förväntningar, ni kan göra det precis som ni själva drömmer om och önskar.

Bästa tips i planeringsstadiet? 

Skapa en Miro-board (miro.com) där ni planerar, sparar inspiration osv. Det gav oss en bra överblick över planeringen.

Bästa tipset under dagen? 

Allt behöver inte bli “perfekt”, det blir bra nog ändå. Och det som inte blir som man tänkt sig är sällan något som någon annan märker ändå.

Finns det något ni önskar ni gjort annorlunda? 

Nä, har faktiskt inte tid för ånger,haha!


Do’s and don'ts, ni kan dela med er av?

Do’s

01. Det finns så många oskrivna regler kring bröllop, skit i dem och kör ert race. Ni kan göra er dag till precis vad ni vill och hur ni vill! 

02. Bjud bara folk som ni faktiskt vill bjuda.

03. Satsa på sånt som består efter bröllopet! Som en bra bröllopsfotograf som levererar bilder från er stora dag, en gästbok med polaroidkamera som gästerna får fota sig och skriva hälsningar i, en låda där gästerna får skriva brev osv. Det är guldvärt efteråt när man hunnit landa lite.

04. Gör det personligt! Allt blir roligare om dagen känns som NI!
Dont’s

01. Tänk inte för mycket på andras förväntningar, utgå från er själva!

Bästa tipset efter bröllopet som gifta? 

Ta er tid för varann! Åk iväg tillsammans eller bara var lediga ihop, det var ovärderligt för oss att få landa i allt.


Leverantörer

Festvåning: Folkets hus i Kuivakangas.

Catering: Huuvagården

Blommor: Isaks farbrors fru, Åsa, och hans farmor, Kristina, har odlat och ordnat med alla blommor, både till brudbuketten och bordsdukning, själva.

Ringar: Rebecca Bonaparte

Kläder: Vintage och begagnat.

Fotograf: Rebecca Lundh från Kiruna, som jag vetat att jag vill boka sen flera år tillbaka!

Trycksaker: Jag designade och tryckte upp allt själv med min fotoskrivare från Epson.

Företagsregister

Behöver du hjälp med att hitta leverantörer till bröllopet? Kika in vårt företagsregister.


KLICKA HÄR