BröllopsGuiden

TEXT CHARLOTTE SIGNELL

Old school Hollywood glamour

Den gamla skolans filmstjärnor är inte bara kända för sina depressioner, sin skönhet, dyrbara juveler och pälsar utan även för sina många äktenskap och affärer. Och vi som tycker dagens Hollywood stjärnor ligger runt och inavlar sig.

Rita Hayworth

Rita Hayworth hann vara gift fem gånger under sin livstid, och bland de äkta männen kan Orson Welles och prinsen Aly Khan nämnas. Hayworths skådespelarkarriär gick utför efter att hon drabbades av Alzheimer.
"Varje man gick till sängs med Gilda, och vaknade upp med mig", har hon sagt efter att hon blev sexsymbol i filmen ”Gilda”.

Brigitte Bardot

Brigitte Bardot inledde som tonåring ett förhållande med producenten Robert Vadim och påstås ha försökt begå självmord för att hon inte fick gifta sig med honom. Först efter sin 18-års dag fick hon tillåtelse av sina föräldrar att viga sig med Vadim. Äktenskapet varade i fem år. Nio år senare gifte hon om sig med Gunter Sachs och det äktenskapet varade i tre år. Den franska sexsymbolen har även varit älskarinna åt Pablo Picasso, Warren Beatty, Marlon Brando, Serge Gainsbourg och en drös ministrar. Den olyckliga Brigitte beskrevs som en promiskuös manslukerska. Numera är filmstjärnan och sångerskan djurrättsaktivist och levererar citat i stil med ”Jag gav min ungdom och skönhet till män, nu ger jag min ålder och visdom till djur” men lever trots det med tredje maken Bernard D`Ormale.

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor gifte sig första gången redan innan hon fyllt 18 år med Conrad Hilton Jr. Hon är något av en seriebrud och har hunnit gifta sig hela åtta gånger under sin livstid, varav de mest uppmärksammade bröllopen har varit de två äktenskapen med Richard Burton.
”Vad förväntar ni er att jag ska göra? Sova ensam?” är hennes standardsvar till nyfikna journalister.

Marilyn Monroe

Norma Jean Baker som Marilyn egentligen hette gifte sig med "the boy next door", grannpojken Jamers Dougherty när hon var 16 år gammal och äktenskapet varade i fyra år. Hon kom senare att gifta sig med baseballproffset Joe DiMaggion och författaren Arthur Miller. Hon var även älskarinna till John F.Kennedy och det spekulerades i om det var familjen Kennedy som låg bakom hennes självmord.
”Äkta män är i regel goda älskare, när de bedrar sina hustrur” är ett av citaten Marilyn kläckt ur sig.

Judy Garland

Man kan utgå ifrån att barnstjärnan var livrädd för att vara ensam eftersom hon inledde tre av sina fyra äktenskap samma år som hon avslutat de föregående. Bland hennes älskare utöver de äkta männen kan Frank Sinatra och Orson Welles nämnas. Judy hade en vacklande karriär eftersom hon missbrukade smärtstillande preparat och droger samt uteblev från filminspelningar och hade hallucinationer. Hon dog av en överdos 47 år gammal.
”I nattens tystnad har jag ofta önskat mig ett par kärlekens ord från en man istället för applåderna från tusentals människor” är ett av hennes citat.

Lauren Bacall

Lauren Bacall gifte sig för första gången som 20-åring och då med den 45-årige Humphrey Bogart trots omgivningens protester. När han gick bort i strupcancer blev hon istället ihop med Frank Sinatra.
”En kvinna är inte komplett utan en man. Men vart hittar du egentligen en man dessa dagar” sade hon men hann trots det gifta om sig.

Kommentarer

annonser
MEDLEM & VERKTYG
Bli medlem gratis och använd alla verktyg

BRÖLLOPSHEMSIDOR
Skapa egen bröllopssida - 35 mallar

KÄNDISBRÖLLOP
Svenska och utländska kändisbröllop

ÅRETS BRÖLLOPSBILDER
12 bröllop varje år ända sen 1997
PLANERINGEN
Planeringskalender, budgetverktyg, fotochecklista m.m.

BLOGGAR
Starta en egen bröllopsblogg och läs alla andras

FORUM
Fråga, svara, skapa omröstningar och tipsa

GÄSTER
Klädkod, möhippa, svensexa, hålla tal m.m.
MODE & STYLING
Brudklänningar, brudfrisyrer, brudgumsmode m.m.

KÖP & SÄLJ
Fynda din brudklänning eller sälj grejer från bröllopet

VIGSELN
Kyrklig, borgerlig, ekologisk eller utomlands

BRÖLLOPSFESTEN
Hyra bord, stolar, tält, recept på bröllopstårta m.m.
Love Your Locals - Till företagsregistret BRÖLLOPSRESAN
Smekmånad, bröllopsresa, bokningstips

HITTA FÖRETAG
Hitta dina lokala bröllopsföretag och e-butiker
Annonsera i företagsregistret

Mer info om tidningen TIDNINGEN
Annonsering
Köp äldre utgåvor
BröllopsGuiden   Facebook Instagram Spotify YouTube Pinterest Twitter Google+
Annonsering webb | Annonsering tidning | Köp tidningen här | Om BröllopsGuiden
This site and its pages are © BröllopsGuiden 1997-2017   Org.nr 556603-1612   BröllopsGuiden Norden AB   Nybrogatan 7   114 34 Stockholm   Karta
Tel: +46 8 545 245 55   E-post: info@brollopsguiden.se